Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Τετάρτη 10 Μάη: Στο ειρηνοδικείο και τους δρόμους ενάντια στο ξεπούλημα και την αρπαγή


Μέρα πλούσια σε δράση η Τετάρτη 10 του Μάη για το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

Στις 3.30 στο καθιερωμένο ραντεβού στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, στους πλειστηριασμούς, όπου ζήσαμε ξανά σκηνές Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2016, αφού η πρόεδρος των Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Μπιλίση-Χρουσαλά, θυμήθηκε τον παλιό κακό της εαυτό και επιδίωξε με κάθε μέσο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών της, της Τράπεζας Πειραιώς και να αρπάξει το μοναδικό εναπομείναν ακίνητο-φιλέτο μιας εν λειτουργία επιχείρησης της πόλης. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των παρευρισκόμενων εργαζόμενων και ιδιοκτητών της επιχείρησης για την σωτηρία της από τα νύχια των αρπαχτικών και με δυναμικό τρόπο ματαίωσε και αυτόν όπως και άλλους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας που διενεργούνταν.




Στη συνέχεια και σε συντονισμό με τα Σωματεία και Επιτρ. Αγώνα των Εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ και το Λιμάνι έγινε πορεία προς την πλατεία Αριστοτέλους και συγκέντρωση ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, του νερού, του λιμανιού, της ΕΛΒΟ, του ρεύματος, του οδικού δικτύου και της δημόσιας γης.

Και μπορεί η κινητοποίηση να μην είχε μαζικότητα ανάλογη του μεγέθους του προβλήματος αλλά σίγουρα ήταν το αναγκαίο πρώτο βήμα του συντονισμένου αποφασιστικού κι ανυποχώρητου αγώνα που μήνες τώρα σχεδιάζουμε και μέρα με τη μέρα με καλύτερους όρους υλοποιούμε στην κατεύθυνση της ανατροπής της κοινωνικης βαρβαρότητας που στη ζωή μας έχουν επιβάλλει (και με το υπό ψήφιση τις επόμενες ημέρες 4ο μνημόνιο επιτείνουν ακόμη περισσότερο. Γιατί, όπως ήδη από τον Οκτώβρη με τα κείμενα και την όλη δράση μας διακηρύσσουμε:

Είτε μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος και νερού είτε μιλήσουμε για τα σχολεία και τα νοσοκομεία που διαλύονται είτε μιλήσουμε για τα λιμάνια, τις παραλίες και τα στρατόπεδα, τη δημόσια γη και τα αγαθά που ξεπουλιούνται είτε μιλήσουμε για τις απολύσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, η κοινωνική πλειοψηφία αυτής της χώρας έχει τη δική της ΤΙΝΑ: Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο ο αποφασιστικός, αδιαπραγμάτευτος, ανυποχώρητος αγώνας για κάθε ζήτημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά για την κατοχύρωση για όλους όσους ζουν σ' αυτή τη χώρα του δικαιώματος στη στέγη, την ενέργεια, το νερό, τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες και την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν στη ζωή μας κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο, από τα μνημόνια, το χρέος, την Ε.Ε. και το ευρώ τους!

Αυτός ο αγώνας είναι σήμερα μονόδρομος, είναι αυτός που τις μικρές και τη μεγάλη νίκη του μέλλοντός μας θα φέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου