Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Μαζική απάντηση στις νέες διώξεις του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Με μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσ/νίκης απάντησε ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην κλήση των μελών του Ζήση Κλεισιάρη και Ηλία Σμήλιου από την πταισματοδίκη για τη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος για τα γεγονότα κατά τη ματαίωση των πλειστηριασμών στις 7 Ιουνίου 2017.

Την Τετάρτη 8 Νοέμβρη, στις 12.15μ.μ. δόθηκε συνέντευξη τύπου για την καταγγελία των νέων διώξεων, μετά τη μήνυση της μεγαλοσυμβολαιογράφου Ι. Μπιλίση-Χρουσαλά (στην οποία την επόμενη μέρα απαγγέλθηκε κατηγορία υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος, 500.000 ευρώ από πλειστηριασμούς του 2015) καθώς και γενικότερα της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής ενάντια στο κίνημα όπως εκδηλώθηκε και με τις αστυνομικές επιθέσεις στις διαδηλώσεις και το μπλοκ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ (ενάντια στη βράβευση Γιούνγκερ το καλοκαίρι και τη φιέστα του Συνδέσμου Βιομηχάνων με τον Τσίπρα πιο πρόσφατα, στην οποία τραυματίστηκε και ο συν. Κώστας Ξενόπουλος).


Στη συνέχεια με μαζική παράσταση στην πταισματοδίκη οι δύο εγκαλούμενοι, αρνούμενοι να απολογηθούν παρέδωσαν τα υπομνήματά τους, πολιτικά κατηγορητήρια των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας (βλ. https://syntonsyllogthes.blogspot.gr/2017/11/h.html  του Ηλία Σμήλιου
και https://syntonsyllogthes.blogspot.gr/2017/11/blog-post_11.html  του Ζήση Κλεισιάρη). 
Μαζί παρέδωσαν και κείμενων υπογραφών (Δημόσια Δήλωση "Ήμουν κι εγώ στο Ειρηνοδικείο...", βλ. https://syntonsyllogthes.blogspot.gr/2017/11/blog-post_7.html ) καθώς και δεκάδες ψηφίσματα συμπαράταξης και αλληλεγγύης στους διωκόμενους από σωματεία και κοινωνικοπολιτικές συλλογικοτήτες (βλ. https://syntonsyllogthes.blogspot.gr/2017/11/blog-post_9.html )

Δηλώσαμε για άλλη μια φορά ότι 

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ!
ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου