Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Παρέμβαση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ στην Ε' ΔΟΥ Θεσ/νίκης για τις ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, την Τετάρτη 8/2, 1μ.μ.

Πριν λίγο καιρό ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ανέδειξε (βλ. https://syntonsyllogthes.blogspot.gr/2017/01/67-4.html ) το καθημερινό δράμα που ζει μια 67χρονη γυναίκα στις Συκιές, η οποία με μια σύνταξη των 800 ευρώ προσπαθεί να επιβιώσει αυτή και τα πέντε άνεργα παιδιά της (το ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ) αλλά ούτε αυτό δεν της επιτρέπουν να κάνει. Η κ. Θεοπίστη πρέπει να αντιμετωπίσει και την κρατική αναλγησία, που δια της Ε' Δ.Ο.Υ. Θεσ/νίκης και λόγω συσσωρευμένων χρεών (ΕΝΦΙΑ, χαράτσια, φόροι και τα ανάλογα πρόστιμα καθυστέρησης) κάθε μήνα της δεσμεύει τον χαρακτηρισμένο ως ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό της. αδιαφορώντας αν η 6μελής οικογένεια μπορεί να εξασφαλίσει τη διατροφή και τα εντελώς αναγκαία για την επιβίωσή της.

Δυστυχώς στην πόλη μας κι όλη τη χώρα στη θέση της κ. Θεοπίστης υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, που ξαφνικά (και χωρίς καμιά ειδοποίηση συνήθως), διαπιστώνουν μια μέρα ότι και τα λίγα χρήματα μιας ευκαιριακής ή υποαμειβόμενης απασχόλησης, τα ψίχουλα μιας σύνταξης δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για το φαΐ της οικογένειάς τους, αφού η εφορία, ο Δήμος, το ασφαλιστικό ταμείο έχει προχωρήσει σε διαδικασία κατάσχεσης και έχει δεσμεύσει τον τραπεζικό τους λογαριασμό για ένα χρέος των 600 ή των 3-4 χιλιάδων ευρώ. Έρχονται κι αυτοί να προστεθούν στους χιλιάδες άλλους που ζουν καθημερινά με το άγχος του πλειστηριασμού του σπιτιού τους από την τράπεζα ή το κράτος, ή της διακοπής του ρεύματος ή του νερού στο σπίτι τους λόγω χρέους στη ΔΕΗ ή την εταιρεία ύδρευσης.

Θύματα όλοι της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου, που στο όνομα της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους και της δημοσιονομικής προσαρμογής και αφού με τα μνημόνιά τους έχουν φτωχοποιήσει την κοινωνική πλειοψηφία, έρχονται σήμερα να λύσουν το πρόβλημα των εσόδων του κράτους όχι εισπράττοντας τα δισεκατομμύρια που χρωστούν οι έχοντες τα πολύ μεγάλα εισοδήματα αλλά αρπάζοντας στην κυριολεξία το ψωμί της λαϊκής οικογένειας.

Η κ. Θεοπίστη είναι μία από μας κι είναι σίγουρο πως, αν επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η πολιτική, αύριο εμείς, οι γονείς μας ή τα αδέρφια μας θα είμαστε στη θέση της...

Σ' αυτή την κανιβαλική πολιτική πρέπει να ρίξουμε τους τίτλους τέλους!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις κατασχέσεις

την Τετάρτη 8/2/2017, 1μ.μ., στην Ε΄ ΔΟΥ Θεσ/νίκης 
(οδός Κρυστάλη, πλατεία Αντιγονιδών)


  • να καλέσουμε τους εργαζόμενους των ΔΟΥ να αντισταθούν μαζί με όλο το εργατικό κίνημα στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής

  • να απαιτήσουμε τη διαγραφή των συσσωρευμένων ιδιωτικών χρεών προς τράπεζες, κράτος (εφορία, Δήμοι, ταμεία κλπ.) και ΔΕΚΟ των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, μονογονεϊκών οικογενειών, ΑΜΕΑ και όλων όσων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας.


Και στις 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης 
ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου