Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών μετά το πολυνομοσχέδιο

ΠΡΟΤΑΣΗ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
προς το
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ 
κατά των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Συναγωνιστές/τριες,
Η Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (17-1-2018) συζήτησε για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-σφαγείου για τους εργαζόμενους και το λαό. Εκτιμούμε αρχικά πως με την ψήφιση μέτρων όπως η καθιέρωση των ηλεκτρονικών ως μοναδικού τρόπου διενέργειας των πλειστηριασμών, τα πράγματα γίνονται δυστυχώς πολύ πιο δύσκολα για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και τον αγώνα του. Ταυτόχρονα όμως υποστηρίζουμε ότι μπορούμε και υπό αυτούς τους όρους να αναπτύξουμε πολύ σημαντική δράση που μπορεί να αποτελέσει νέο φραγμό και ανατροπή της πολιτικής αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Απόλυτα απαραίτητα γι αυτό θεωρούμε τη μαζικοποίηση και ένταση της δουλειάς μας και τον πολύ καλύτερο συντονισμό, τοπικό και πανελλαδικό.
α) Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε συνολικά (διασπορά σε συμβολαιογραφικά γραφεία και 6 διαδικασίες την εβδομάδα) και να τους σταματήσουμε με τα σημερινά μέσα, παρά μόνο στο συμβολικό (και όσο αυτό μπορεί να επιδράσει στο γενικό) και αν εξασφαλίσουμε πολύ μαζική παρουσία σε κάποια συμβολαιογραφικά γραφεία με τρανταχτές περιπτώσεις πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας. Στοχεύουμε στη μαζική δράση, χωρίς να αποκλείουμε άλλους τρόπους παρέμβασης στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς καθώς και δράσεις κατάδειξης του εγκληματικού ρόλου των μεγαλοσυμβολαιογράφων που τους υλοποιούν, ενώ σίγουρα παρεμβαίνουμε στους συλλόγους και τις συνελεύσεις τους (Θεσσαλονίκη 28/1) 
β) Ένταση της δουλειάς Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών και Συντονισμών τους σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Δημιουργία νέων συλλογικοτήτων σε πόλεις, γειτονιές και περιοχές, αναζήτηση και επαφή με ανθρώπους που κινδυνεύουν άμεσα από πλειστηριασμό και ταυτόχρονη δουλειά σε άλλα ζητήματα οικονομικής βίας (διακοπές ρεύματος, νερού, αερίου) που επίσης θα ενταθούν με ιδιωτικοποιήσεις. Προετοιμασία για επόμενο βήμα αντίστασης/ανατροπής πολιτικής αρπαγής με ενεργοποίηση γειτονιάς απέναντι σε εξώσεις. Επαφή με εργατικά σωματεία για ενεργότερη ένταξή τους στο κίνημα.
γ) Στις 21 Φλεβάρη, μέρα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ως αποκλειστικών θα πρέπει να αναγορευτεί σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ενάντια στην ΑΡΠΑΓΗ της ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, με τη συμμετοχή-συμβολή όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος.  Απευθυνόμαστε στα αγωνιστικά εργατικά σωματεία κάθε πόλης αλλά και Ομοσπονδίες, ΑΔΕΔΥ κλπ. και καταθέτουμε ΠΡΟΤΑΣΗ για ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (στάσεις εργασίας κλπ). Ανάλογα με την αποδοχή της πιο πάνω πρότασης κατατέθηκαν στη συνέλευσή μας και οι παρακάτω προτάσεις δράσεις για τις 21 Φλεβάρη τις οποίες και προωθούμε για συζήτηση στο Πανελλαδικό δίκτυο:
(i) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ με πολιτική δράση (βουλή/Μέγαρο Μαξίμου) αλλά και μαζική δυναμική παρέμβαση σε μεγάλο συμβολαιογραφικό γραφείο ή κεντρική τράπεζα καθώς και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στη συνέχεια
(ii) κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πόλεις περιφερειακά κέντρα με πολιτική δράση (κυβερνητικό κτίριο) αλλά και μαζική δυναμική παρέμβαση σε μεγάλο συμβολαιογραφικό γραφείο ή κεντρική τράπεζα
(iii) κατά τόπους μαζικές συγκεντρώσεις σε μεγάλα συμβολαιογραφικά γραφεία για αποτροπή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
δ) ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ (ατομικών αλλά και σωματείων, συλλογικοτήτων, δημοτικών συμβουλίων κλπ). Δουλειά στις γειτονιές και χώρους δουλειάς αλλά και ηλεκτρονική συγκέντρωση (δημιουργία του kanenaspiti@gmail.com, όπου μπορούν να αποστέλλονται). Στόχος η συγκέντρωση μερικών χιλιάδων υπογραφών σε πρώτη φάση μέχρι τις 21/2, ως απάντηση στη νέα κυβερνητική προπαγάνδα περί στήριξης της πολιτικής από κοινωνική πλειοψηφία αλλά και πίεση για αλλαγή ρότας. Πολύ περισσότερο όμως στοχεύουμε στην και μ’ αυτό τον τρόπο μαζικοποίηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
ε) Εκδηλώσεις σε πόλεις και γειτονιές (Θεσσαλονίκη, 24/1 στα Δυτικά-Αμπελόκηποι και 7/2 Ανατολικά-Τούμπα). Κινητοποιήσεις-πολύμορφες δράσεις σε τράπεζες (Θεσ/νίκη 31-1, 1μ.μ., κεντρικό τράπεζας Πειραιώς-Τσιμισκή και Εθν. Αμύνης) και παρεμβάσεις σε γραφεία πιστοποιημένων για ηλεκτρονικούς συμβολαιογράφων
στ) Οι πλειστηριασμοί (και οι πιθανές εξώσεις) θα είναι από τα βασικά επίδικα στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές. Να το πληρώσει η εθελόδουλη στις εντολές Ε.Ε. και κεφαλαίου σημερινή κυβέρνηση, να πάρει θέση (και να αναγκαστεί και μέτρα) η όποια επόμενη. Ανάγκη να ανοίξουμε τη συζήτηση για την ανάδειξη της άμεσης σχέσης της αρπαγής λαϊκής περιουσίας με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το συνολικότερο σχέδιο του κεφαλαίου για καπιταλιστική ανασυγκρότηση (νέα «ταξική συμμαχία» κατασκευαστικού και τραπεζιτικού κεφαλαίου, «ανάπτυξη» και παραγωγική ανασυγκρότηση κ.ά.), με στόχο τη συνολικοποίηση της πάλης μας.

Παρακαλούμε για τη συζήτηση των προτάσεών μας στις κατά τόπους συλλογικότητες και πρωτοβουλίες και τους συντονισμούς τους και αναμένουμε τις απαντήσεις για τα αναγκαία κοινά μας βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου