Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET



Καταδικάζουμε τον ιδιοκτήτη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα) Ηρακλή Μπάμζα, ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στην συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο, υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.
Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε συνάδελφο μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην συνάδελφο που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνησε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Τέλος ο ιδιοκτήτης της VresNET στράφηκε ακόμη και κατά της έκφρασης αλληλεγγύης από άλλα σωματεία, καταθέτοντας μήνυση στο Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη μελών του και την παραλίγο παραπομπή τους στο αυτόφωρο.
Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει πακέτο με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό κίνημα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν. Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα.
Απαιτούμε

·  Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων
·  Την άμεση παύση κάθε δίωξης του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και της έκφρασης εργατικής αλληλεγγύης
·  Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης.
·  Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών
Δε μας φοβίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου