Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Οργανώνουμε την αντίστασή μας στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
την Πέμπτη 10 Μάη, 6.30μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51)


Δεκάδες είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που γίνονται στη Θεσσαλονίκη κάθε βδομάδα για τα συμφέροντα των τραπεζών και εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα. Και από τις 27 του Απρίλη αρχίζουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο (εφορία, ταμεία, δήμους). Κάθε βδομάδα όλο και περισσότεροι πλειστηριασμοί με στόχο, όπως περιγράφεται στη συμφωνία της ντροπής μεταξύ κυβέρνησης, Ε.Ε. και τραπεζιτών, τους 130.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2021, στη μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου.

Όμως η στέγη δεν είναι εμπόρευμα είναι δικαίωμα για όλους, το μικρό μαγαζί ή το χωράφι είναι μέσα βιοπορισμού για τον επαγγελματία ή τον αγρότη.  Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η σωτηρία των τραπεζών και η είσπραξη των δυσβάστακτων φόρων από το κράτος δεν μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!

Απέναντι σ’ αυτή την κοινωνική λαίλαπα, μοναδική απάντηση η μαζική λαϊκή κινητοποίηση. Μέσα από σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς, φοιτητικούς συλλόγους, κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες και το συντονισμό τους να βάλουμε και πάλι φραγμό στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!

       ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών
  • Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου