Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνέντευξη με αφορμή τις νέες διώξεις μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Συνέντευξη τύπου οργάνωσε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Θ.) με αφορμή τις νέες διώξεις μελών του και την κλήση τους σε απολογία, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018. Στη συνέντευξη μίλησαν οι τρεις εγκαλούμενοι, Κώστας Ξενόπουλος, Ηλίας Σμήλιος και Θανάσης Αγαπητός, ενώ συντόνισε το μέλος του ΣΥ.Σ.Θ. Χριστίνα Σουλτανίδου και συμμετείχαν δηλώνοντας τη συμπαράσταση και συμπαράταξη τους πολλοί εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και κοινωνικοί αγωνιστές της πόλης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ιστορικό των δύο δικογραφιών που σχηματίστηκαν από την Κρατική Ασφάλεια για τα γεγονότα της 6ης Οκτώβρη 2017, με εγκαλούμενο τον Κώστα Ξενόπουλο και της 7ης Μάρτη 2018, με εγκαλούμενους τους Θανάση Αγαπητό και Ηλία Σμήλιο. (βλ. σχετικά https://syntonsyllogthes.blogspot.com/2018/06/blog-post_26.html ). Υπογράμμισαν ότι και στις δυο περιπτώσεις γίνεται μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας και μετατροπής των θυτών αστυνομικών δυνάμεων σε θύματα καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ όχι μόνο επιτέθηκαν, απώθησαν και χτύπησαν τους διαδηλωτές αλλά και τραυμάτισαν τους δύο από τους 3 εγκαλούμενους. Σημείωσαν δε ότι και οι συγκεκριμένες διώξεις, όπως και οι προηγούμενες τρεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ενάντια σε μέλη του ΣΥ.Σ.Θ. (αλλά και γενικά μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα) εντάσσονται στο κλίμα έντασης του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής ως μόνου τρόπου για να μπορέσει να επιβληθεί η πολιτική των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και γενικά η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου.

"Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομάζουν, μας δυναμώνουν!", κατέληξαν όλοι οι ομιλητές, καλώντας την βαριά πληττόμενη από την κυβερνητική πολιτική των "μνημονίων διαρκείας" κοινωνική πλειοψηφία, σε συσπείρωση στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ και συμμετοχή στις δράσεις του για να μπει φραγμός στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που έχουν επιβάλει στη ζωή μας. 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί σε ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην Κρατική ασφάλεια ενάντια στις διώξεις των συναγωνιστών μας και όλου του κινήματος, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, 11.30π.μ., στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου