Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!


ΤΕΤΑΡΤΗ 15-5, 11π.μ., 
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 15/5 γίνεται η πρώτη από τις δίκες των μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κατά των πλειστηριασμών.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο συναγωνιστής Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, “ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που, με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες”, δηλαδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο “φωνασκούσαν”, “εκφωνούσαν συνθήματα” και «πλησίαζαν απειλητικά την έδρα του Ειρηνοδικείου, όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος», πρόεδρος τότε του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, εμποδίζοντας τη διενέργεια του πλειστηριασμού».
ΕΠΕΙΔΗ όμως εκείνη την ημέρα ο κατηγορούμενος συναγωνιστής Ηλίας Σμήλιος δεν ήταν μόνος, αλλά ήμασταν πάρα πολλοί,
ΕΠΕΙΔΗ εκείνη την ημέρα προσπαθούσαμε να σταματήσουμε τον πλειστηριασμό για να σώσουμε ένα μικρό χωράφι-οικόπεδο στον Χορτιάτη, το οποίο προσπαθούσε να αρπάξει η Τράπεζα Πειραιώς από δανειολήπτη που αδυνατούσε να πληρώσει το δάνειο, συνεπικουρουμένη και από την υπάλληλο της Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά,
ΕΠΕΙΔΗ δίπλα στον συναγωνιστή Ηλία Σμήλιο έπρεπε να καθίσουμε όλοι που με το κάλεσμα του Συντονισμού επί σειρά ετών εμποδίζαμε τη λεηλασία και αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τα τραπεζικά κοράκια,
ΕΠΕΙΔΗ ο αγώνας συνεχίζεται και τίποτε δεν έχει τελειώσει,
Θα είμαστε την Τετάρτη 15-5-2019  στις 11π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλευρό του Η. Σμήλιου.
Με τη δίκη του συναγωνιστή μας αλλά και των δεκάδων άλλων αγωνιστών που διώκονται στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δικάζονται οι δημοκρατικοί, ακηδεμόνευτοι, μαχητικοί και νικηφόροι αγώνες που έδειξαν το δρόμο πως θα παλέψουμε για να σώσουμε λαϊκή κατοικία και περιουσία, αλλά και συνολικά την αντιλαϊκή λαίλαπα των μνημονίων. Η κρατική καταστολή, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται ενάντια στη δράση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ που έδειξε ότι το «δε γίνεται τίποτα» ισχύει μόνο για το γραφειοκρατικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Η δίκη αυτή στόχο έχει να τρομοκρατήσει το λαό, να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Δε θα τους περάσει. Κάθε αντίσταση είναι μονόδρομος. Απέναντι στην καταστολή έχουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης!
Καλούμε κάθε σωματείο, επιτροπή και συλλογικότητα αγώνα, φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές στις δίκες που ξεκίνησαν.
ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-5, 11π.μ.,
ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου