Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ο δρόμος του αγώνα ενάντια στις αυξήσεις των τιμών και την ακρίβεια άνοιξε! Να τον κάνουμε νικηφόρο!


Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες 12 πόλεις, οι Συντονισμοί Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και Αττικής, Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, τοπικές και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες οργάνωσαν το Σάββατο 5 του Φλεβάρη την "Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στις Αυξήσεις ρεύματος και θέρμανσης και την Ακρίβεια". 

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η διαδήλωση πέρασε από καταστήματα ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας, όπου κάηκαν συμβολικά λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου, καθώς και από την αγορά "Καπάνι", όπου μοιράστηκε υλικό ενάντια στις αυξήσεις τιμών στα είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικά σωματεία, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις. φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις. Βέβαια δεδομένης της τεράστιας εμβέλειας και κοινωνικής σημασίας του ζητήματος της ακρίβειας, η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας προφανώς και δεν μας αφήνει ικανοποιημένους  αφού συγκεντρωθήκαμε λιγότεροι από 1.000 διαδηλωτές. Αλλά καταγράφουμε ως θετικό το γεγονός ότι παρά την πολύμηνη εκκωφαντική σιωπή στην επίσημη πολιτική σκηνή και την συνδικαλιστική ηγεσία για το θέμα της ακρίβειας και των αυξήσεων των τιμολογίων, έγιναν ήδη κάποια πρώτα βήματα πανελλαδικού συντονισμού και κοινής δράσης καθώς και οι πρώτες μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνεχίζει και εντείνει την παρέμβασή του ώστε να συστρατευτούν σ’ αυτό τον αγώνα όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία και συλλογικότητες και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που συντονισμένα και χωρίς κομματικούς “εναγκαλισμούς” ή μικρομεγαλισμούς θα οργανώσουν εκείνες τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που θα συνενώνουν το «ΟΧΙ στην ακρίβεια» με το «δημόσια υγεία και παιδεία  για όλους/ες» και το «μισθός, δουλειά με δικαιώματα και ελευθερία» σε έναν αγώνα ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, έναν ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ!

Οργανώνουμε μαζί με άλλες τοπικές συλλογικότητες «μια εξόρμηση τη βδομάδα σε κάθε γειτονιά», ξεκινώντας το Σάββατο 12 Φλεβάρη, στις 11π.μ., στη Λαϊκή αγορά Αμπελοκήπων-Ξηροκρήνης (Καλλιθέας και Αμπελώνων γωνία)

 



Αποδεχόμαστε την πρόταση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής και μαζί με άλλες συλλογικότητες από όλη τη χώρα, συνδιοργανώνουμε μέσα στον Φλεβάρη πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού ενάντια στις αυξήσεις τιμών και την ακρίβεια

Να ακουστεί παντού, να ακούγεται όλο και πιο δυνατά

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!   

Ρεύμα και Θέρμανση δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον Λαό!




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου