Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τη Δευτέρα 11/12, 7μ.μ., στην ΕΔΟΘ


ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για να πάνε τα πράγματα αλλιώς!

Η επίθεση σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα γίνεται όλο και πιο σφοδρή. Με μια κυβέρνηση πρόθυμη να εφαρμόσει κάθε αντιλαϊκό μέτρο που απαιτούν Ε.Ε. και «Θεσμοί» για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Συνιστώσα ενός τέτοιου κινήματος αντίστασης και ανατροπής ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, δίνει 2 χρόνια τώρα τη μάχη στο Ειρηνοδικείο, στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τις τράπεζες και τις εφορίες αλλά και τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης, ενάντια στην οικονομική βία που δέχεται η κοινωνική πλειοψηφία με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος-νερού-αερίου, περικοπή δικαιωμάτων σε υγεία-παιδεία-πρόνοια-ασφάλιση κ.ά. Δυο χρόνια τώρα, κάθε μέρα και πιο έντονα γίνεται φανερό ότι με ένα περιεχόμενο αιτημάτων που αγγίζει τις πραγματικές ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας και με δυναμικό ανυποχώρητο αγώνα μπορούμε να στήσουμε φραγμό σε βασικούς τομείς της πολιτικής τους, όπως είναι οι πλειστηριασμοί και η πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Ανάγκη των καιρών, τώρα που η επίθεση εντείνεται, το κίνημα αυτό να αποκτήσει μαζικά χαρακτηριστικά και συνολικά την πολιτική τους να αμφισβητήσουμε και με ανυποχώρητους αγώνες να ανατρέψουμε. Σ’ αυτή την ανάγκη θέλοντας τη δική μας απάντηση να δώσουμε, καλούμε νέα 
Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη 2017, 7μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51).

ü    Για τις εξελίξεις στο ζήτημα των πλειστηριασμών μετά την πραξικοπηματική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την πλευρά κυβέρνησης-τραπεζιτών-μεγαλοσυμβολαιογράφων, την οργανωμένη απάντηση του κινήματος που δεν σταματά ούτε μπροστά στην κρατική καταστολή αλλά και τη στάση της πλειοψηφίας των συμβολαιογράφων που μέσα από τις συνελεύσεις τους αρνούνται να συνταχθούν με την κυβερνητική πολιτική.
Οργανώνουμε τη δράση μας στις γειτονιές, μαζικοποιούμε την παρέμβασή μας στο ειρηνοδικείο, τις τράπεζες κ.ά. για να βάλουμε οριστική ταφόπλακα σ’ αυτή την πολιτική και να επιβάλλουμε την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας
ü    Για τη νέα επιδρομή στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «Θεσμούς» και επιδιώκει να εφαρμόσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, φροντίζοντας μάλιστα να σταματήσει και κάθε αντίσταση με τον αντιαπεργιακό νόμο.
Συμμετέχουμε στην απεργία στις 14 του Δεκέμβρη. Καλούμε τα σωματεία, τις εργατικές και τοπικές συλλογικότητες να μετατρέψουμε την απεργία σε πρώτο βήμα ενός συντονισμένου μαζικού δυναμικού κι ανυποχώρητου αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, έναυσμα για τη συνολική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους και την απαλλαγή από τη “θηλιά” της Ε.Ε. και του ευρώ.
Κόντρα σε λογικές ανάθεσης κι αναμονής επίδοξων σωτήρων, κόντρα στο ξεπούλημα των αγώνων μας πριν ακόμα ξεκινήσουν, κόντρα στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της συνδιαλλαγής και τους αγώνες της διαμαρτυρίας και της ήττας,

Καιρός να περάσουμε από το ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ στο


ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου