Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Όλοι μαζί ενάντια στον εχθρό λαό…


Μετά τον δολοφόνο των λαών Γιούνκερ το καλοκαίρι, στις 15 του Δεκέμβρη η Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. τίμησε και τους “δολοφόνους” του δικαιώματος στη στέγη, στο πρόσωπο της μεγαλοσυμβολαιογράφου της πόλης (και κατηγορούμενης για κατάχρηση δημόσιου χρήματος) Ι.Μπιλίση-Χρουσαλά…

Το καλοκαίρι για να γίνει η τελετή (παρουσία και του Τσίπρα) δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ (από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις) είχαν αποκλείσει τη μισή πόλη και επί ώρες ρίχναν χημικά και χτυπούσαν τους διαδηλωτές. Στις 15 Δεκέμβρη πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ έστησαν φραγμό μπροστά στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών για να περάσουν ανενόχλητοι μεγαλοσυμβολαιογράφοι (μεταξύ ως ομιλητής στην εκδήλωση και ο επίσης υπόδικος Γ. Ρούσκας), καθηγητικό κατεστημένο του Α.Π.Θ. και εκπρόσωποι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στην πόλη.

Αυτή τη φορά όμως κυβέρνηση και Ελληνική Αστυνομία αναβάθμισαν τις υπηρεσίες τους στα μεγάλα συμφέροντα και τους εκπροσώπους τους: Ρόλο στην προστασία τους ανέλαβε και ομάδα μπράβων που απροκάλυπτα ήταν σε συνεννόηση με τους επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων. Πρόκειται μάλιστα για τον ίδιο παρακρατικό μηχανισμό, τα ίδια πρόσωπα που μόλις προχθές επιτέθηκαν με λοστούς και άλλα “σύνεργα” στην απεργιακή συγκέντρωση στα Ιωάννινα και τους εργαζόμενους που διαδήλωναν έξω από το εκεί κατάστημα “Market In” (πρώην super-market Καρυπίδη). Τέτοια δε ήταν η σχέση της ομάδας μπράβων με την αστυνομία που, όταν κάποιος από αυτούς φάνηκε να απειλείται από τους διαδηλωτές που προκλητικά πλησίασε, οι αστυνομικές δυνάμεις όρμησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές και …να σώσουν τον εκλεκτό συνεργάτη τους!


Κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες, μεγαλοσυμβολαιογράφοι, καθηγητικό κατεστημένο, αστυνομία και παρακρατικοί μηχανισμοί όλοι μαζί ενάντια στο εχθρό λαό!



Όλα αυτά όμως δείχνουν ταυτόχρονα ότι αυτοί φοβούνται. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, όπως και το καλοκαίρι με τη διαδήλωση ενάντια στο «ανεπιθύμητο Γιούνγκερ», ήταν παρών (μαζί με το Σύλλογο Φοιτητών Νομικής) και σ’ αυτή τη νέα πρόκληση του καθηγητικού κατεστημένου. Κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες και τα τσιράκια τους ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο να περάσουν την ανάλγητη-αντιλαϊκή πολιτική τους για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Φοβούνται το ξέσπασμα της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τη μετουσίωσή της σε δράση για την ανατροπή τους.

Εμείς υποσχόμαστε να επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους! Κάθε φορά πιο μαζικά, δυναμικά και πάντα ανυποχώρητα, θα γίνουμε ο εφιάλτης τους που σύντομα θα βγει πραγματικός!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου