Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Να τα (ξανα)πούμε;;; Το 2017 να διώξουμε κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ, τη ζωή μας στα χέρια μας να πάρουμε!

Τρίγωνα κάλαντα μες στη γειτονιά
των τραπεζών θα σπάσουμε εμείς τον τσαμπουκά.
Τρίγωνα κάλαντα κι ας ακουστεί παντού
τα σπίτια δεν θ' αρπάξετε του φτωχού λαού!
Τρίγωνα κάλαντα ξεσηκωμός παντού
να διώξουμε κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ!
Τα κάλαντα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  


Το 2016 φεύγει, έχοντας ήδη κερδίσει τον τίτλο του χειρότερου απ' όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Η αντιασφαλιστική επίθεση, τα όλο και ψηλότερα όρια της ανεργίας και η επέκταση της ελαστικής, μαύρης κι απλήρωτης εργασίας, η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς/κατασχέσεις, το νέο πετσόκομα συντάξεων και μισθών, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία της επιδρομής που μέσα σ' αυτό το χρόνο εξαπέλυσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπό τις εντολές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.  Και δίπλα σ' αυτά οι "χάνδρες και τα καθρεφτάκια", όπως το πρόσφατο επίδομα των 300 ευρώ, που η κυβέρνηση των yes-men προσφέρει, η αντιπολίτευση που καθημερινά στον ίδιο μνημονιακό θεό ομνύει και το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου και των Μ.Μ.Ε. που προβάλλουν το "μονόδρομο" της Ε.Ε. και του ευρώ, καλλιεργούν το φόβο, την υποταγή και την ανυπαρξία εναλλακτικής λύσης απέναντι σ' αυτή την καταστροφική για το λαό πολιτική.
Το 2016 φεύγει και πρέπει να πάρει μαζί του και το κλίμα ηττοπάθειας που φαίνεται να κυριαρχεί σ' όλη τη χώρα. Ένα κλίμα που επέτρεψε να περάσουν σχεδόν αμαχητί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Μικρές λάμψεις στο γκριζο αυτό τοπίο του εργατικού και λαϊκού κινήματος οι νίκες που πέτυχε το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, σ' όλη τη χώρα και στη Θεσ/νίκη με το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και τους εκατοντάδες διαδηλωτές που κάνουν το δικαστικό μέγαρο να σείεται από το σύνθημα "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ" και δεν επέτρεψαν σε τράπεζες και κράτος ν' αρπάξουν κανένα λαϊκό σπίτι, μαγαζί, οικόπεδο, χωράφι!

Το 2017 το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα που έφερε αυτές τις μικρές νίκες για το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και προκάλεσε ρωγμές στο κλίμα της ηττοπάθειας, πρέπει να περάσει σ' όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και να γίνει επικίνδυνο συνολικά για την πολιτική τους! 
Είτε μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος και νερού είτε μιλήσουμε για τα σχολεία και τα νοσοκομεία που διαλύονται είτε μιλήσουμε για τα λιμάνια, τις παραλίες και τα στρατόπεδα, τη δημόσια γη και τα αγαθά που ξεπουλιούνται είτε μιλήσουμε για τις απολύσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, για την κοινωνική πλειοψηφία δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο ο αποφασιστικός, αδιαπραγμάτευτος, ανυποχώρητος αγώνας για κάθε ζήτημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά για την κατοχύρωση για όλους όσους ζουν σ' αυτή τη χώρα του δικαιώματος στη στέγη, την ενέργεια, το νερό, τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες και την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν στη ζωή μας κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο, από τα μνημόνια, το χρέος, την Ε.Ε. και το ευρώ τους!
Nα δώσουμε πραγματικό νόημα στην ευχή
Ευτυχισμένο το 2017!
Να φέρουμε στο προσκήνιο  τα δικαιώματα και τις ανάγκες  της κοινωνικής πλειοψηφίας!
Και αντί ευχών μια υπόσχεση στο μαύρο μέτωπο της εξουσίας, κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου: Η δράση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αυτή την τελευταία βδομάδα του 2016 είναι ένα μικρό μόνο δείγμα αυτού που σας περιμένει το 2017!

Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, 1.30μ.μ., παρέμβαση στη ΔΕΗ Δυτικής Θεσ/νίκης, όπου μαζί με πολλούς συμπολίτες μας ζητήσαμε τη διαγραφή των υπέρογκων χρεών που έχουν συσσωρεύσει οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, μονογονεϊκές κ.ά. καθώς και διακανονισμό οφειλών με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη. Ειδικότερα δε για δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις συμπολιτών μας με μηδενικό ή σχεδόν μηδενικό εισόδημα και προβλήματα υγείας, απαιτήσαμε και ξεκινήσαμε μαζί τους τις διαδικασίες για τη δωρεάν παροχή ρεύματος. 








Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, 3.30μ.μ., παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης, ενάντια στους πλειστηριασμούς. Στο Ειρηνοδικείο, όπου 3 μήνες τώρα η παρουσία εκατοντάδων διαδηλωτών δεν επιτρέπει σε κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες να κάνουν πλειστηριασμούς και να εφαρμόσουν την πολιτική της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.










Πέμπτη 29 Δεκέμβρη, στην Καλαμαριά, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλήτρια την υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Μια εκδήλωση-πρόκληση για την κοινωνική πλειοψηφία που η κυβέρνηση, με την πολιτική της υποταγής στις εντολές της Ε.Ε. και της με κάθε τρόπο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση και η συγκεκριμένη υπουργός πρωταγωνιστεί στην πολιτική εξαπάτησης του λαού με τις "χάντρες και καθρεφτάκια" που "προσφέρει" σ' όσους τα απώτατα όρια της φτώχειας έχουν αγγίξει. Μια εκδήλωση όπου για άλλη μια φορά είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, των ΜΑΤ και των μοτοσυκλετιστών.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου