Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ούτε τα χιόνια δεν μας σταματάν! Κανένας πλειστηριασμός και σήμερα στη Θεσ/νίκη!

Σε μια πόλη που σχεδόν τίποτα δεν κινείται και δεν λειτουργεί λόγω της κακοκαιρίας και ενώ ούτε τα δικαστήρια λειτούργησαν σήμερα, υπήρξαν συμβολαιογράφοι που θέλησαν να κάνουν πλειστηριασμούς. Το αντικείμενο χωράφια και υπόγεια καταστήματα και το μεγάλο αρπακτικό ο συνήθης ύποπτος, η τράπεζα Πειραιώς.
Την ίδια στιγμή όμως και το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (με λίγες δυνάμεις σίγουρα λόγω της έλλειψης μέσων συγκοινωνίας και της συνεχούς χιονόπτωσης) ήταν εκεί, φραγμό να τους βάλει!

Και ναι μεν ο ένας από τους συμβολαιογράφους αποδέχτηκε την απαίτηση των διαδηλωτών να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός και τον ματαίωσε, η άλλη όμως, η γνωστή και μη εξαιρετέα για το ρόλο της στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Μπιλίση-Χρουσαλά επέμενε να προχωρήσει τη διαδικασία. Τελικά βέβαια για άλλη μια φορά δεν της πέρασε και οι πλειστηριασμοί και αυτής της εβδομάδας ματαιώθηκαν.

Το καλύτερο βέβαια η "αγαπημένη όλων των διαδηλωτών" πρόεδρος των συμβολαιογράφων, μας το φύλαγε για το τέλος. Όταν κάποιος διαδηλωτής της "εδωσε ραντεβού" για τη ματαίωση των πλειστηριασμών και της επόμενης Τετάρτης, αυτή απάντησε: "Μακάρι μέχρι την άλλη Τετάρτη να έχουν γίνει ηλεκτρονικοί οι πλειστηριασμοί...", για να αποδείξει ότι ούτε η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, ούτε τίποτα δεν είναι σημαντικότερο απ' τα συμφέροντα των αφεντικών της (και της ίδιας φυσικά...).

Από την πλευρά μας, ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ να τη βεβαιώσουμε για άλλη μια φορά ότι ούτε οι ευχές της ούτε οι προσευχές της για μακροημέρευση και όλο μεγαλύτερα κέρδη για τ' αφεντικά της θα πιάσουν τόπο. Είτε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, είτε ηλεκτρονικά, πλειστηριασμό και αρπαγή σπιτιού, μαγαζιού, οικοπέδου ή χωραφιού "δεν θα σταυρώσουν".

Ραντεβού λοιπόν την άλλη
Τετάρτη 18 του Γενάρη, 3:30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης

και δυο μέρες πριν, τη
Δευτέρα 16 του Γενάρη, στη 1 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης,
στην παράσταση στην Εισαγγελία για τη δίωξη εναντίον των μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ για τη δράση τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Και αμέσως μετά την Εισαγγελία, ραντεβού στις 3:30μμ,  στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσ/νίκης, για να περάσουμε το ψήφισμά μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου