Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Να διαγραφούν τα συσσωρευμένα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ - Το ρεύμα δικαίωμα όλων!

O ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ καταγγέλλει τον κυνισμό και  την κοινωνική αναλγησία της ΔΕΗ προς τις ομάδες των παντελώς άπορων συνανθρώπων μας.
Συγκεκριμένα  στις 28/12/16 έγινε παρέμβαση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ στη ΔΕΗ Δυτικής Θεσ/νίκης, μαζί με ομάδα συμπολιτών μας κατά την οποία ζητήσαμε να προχωρήσει η διαδικασία διακανονισμών   με ευνοϊκότερους όρους  και  περισσότερες δόσεις  για τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Υπήρξαν  περιπτώσεις που ήταν αδύνατη η οποιαδήποτε ρύθμιση λόγω ακραίας φτωχοποίησης. Τι διακανονισμός θα  μπορούσε να γίνει, για παράδειγμα, σε έναν καρδιοπαθή που έφτασε να ζει με ένα βοήθημα των 300 ευρώ , από τα οποία τα 180 περίπου τα ξοδεύει σε φάρμακα; Τι διακανονισμός θα μπορούσε να γίνει σε μια 5μελή οικογένεια με γονείς με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας και παραπληγικά παιδιά, στην οποία δεν υπάρχει κανένα εισόδημα και ζει σε ένα κατεστραμμένο από πυρκαγιά σπίτι και χάρη στη φροντίδα των γειτόνων; Προφανέστατα κανένας διακανονισμός δεν ήταν εφικτός  πέρα από τη διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών τους, σε συνδυασμό με τη δωρεάν παροχή ρεύματος, δεδομένου ότι το ρεύμα αποτελεί όρο ΖΩΗΣ κα για τις δύο περιπτώσεις των συνανθρώπων μας, πράγμα το οποίο απαιτήσαμε ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ.
Δηλώνοντας αδυναμία να διευθετήσει το θέμα,  ο υπεύθυνος  του καταστήματος  ζήτησε να συμπληρωθούν εγγράφως τα αιτήματα, ώστε να διαβιβαστούν στη Διοίκηση της περιφέρειας και από αυτήν να μας δοθεί μια επίσημη απάντηση. Η μόνη απάντηση όμως που πήραμε (και με μεγάλη καθυστέρηση) ήταν καινούργιοι και μάλιστα προσαυξημένοι λογαριασμοί!
Η παραπάνω στάση  επιβεβαιώνει ότι οι χιλιάδες διακοπές ρεύματος που βλέπουμε κατά καιρούς όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και σε ανθρώπους που ζουν με μηχανική υποστήριξη, μόνο τυχαίο περιστατικό δεν είναι αλλά εκπορεύονται από μια ανάλγητη κερδοσκοπία με την πλήρη συνενοχή των εκάστοτε μνημονιακών κυβερνήσεων
Καλούμε εργαζόμενους και άνεργους της πόλης μας να συσπειρωθούν κα να παλέψουν μαζί με τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ για:
-Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού
-Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου 
-Διαγραφή των χρεών για ρεύμα και νερό των μακροχρόνια ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ΑΜΕΑ και ευπαθών ομάδων, των μονογονεϊκών οικογενειών και όλων όσων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας
-Διακανονισμούς αποπληρωμής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη
KANENAΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

τηλ. επικοινωνίας-ενημέρωσης-αλληλεγγύης: 6953030224

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου