Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

"Διακοπές" στους πλειστηριασμούς - Προετοιμασία για πιο μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα!

Τελευταία μέρα πλειστηριασμών η Τετάρτη 26 Ιουλίου, λόγω καλοκαιρινών διακοπών (Αύγουστος) μα πολύ "καυτή", αφού εκτός του τεράστιου αριθμού των πλειστηριασμών (264) που ήταν προγραμματισμένοι σ' όλη τη χώρα, είχαμε μαζική παρουσία και ματαίωσή τους από το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Την ίδια στιγμή βέβαια και με τη γνωστή συμπαιγνία δυνάμεων καταστολής και μεγαλοσυμβολαιογράφων που δεν διστάζουν να παραβιάσουν κάθε νομότυπη διαδικασία, είχαμε και την αρπαγή ενός καταστήματος στο Ναύπλιο.

Στη Θεσσαλονίκη για άλλη μια Τετάρτη δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός (από τους 18 προγραμματισμένους) αφού πέρα από την παρουσία των διαδηλωτών που 10 μήνες τώρα δεν το επιτρέπουν, έχουμε και την πολύ θετική εξέλιξη, την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης για αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι τη 1/10/17 (καθώς και την άρνηση να αναλάβει ο Σύλλογος τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το κόστος της σχετικής πλατφόρμας). Παρά το ότι όμως δεν εμφανίστηκε  κανένας συμβολαιογράφος στο Ειρηνοδικείο, ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ήταν και πάλι εκεί για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει αυτή την απόφαση που πάρθηκε κάτω από την πίεση του ανυποχώρητου αγώνα μας αλλά και για να ενώσουμε τη φωνή μας με τον συνολικότερο αγώνα που δίνεται από το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς σε άλλα ειρηνοδικεία της χώρας, ώστε  να αναγκαστούν και οι υπόλοιποι Σύλλογοι Συμβολαιογράφων να προχωρήσουν σε ανάλογες αποφάσεις και καθοριστικό χτύπημα να δώσουμε μ' αυτό τον τρόπο στην πολιτική της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Τετάρτη 6 του Σεπτέμβρη στις 3.30μ.μ., για να κάνουμε το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης να σειστεί και πάλι από το σύνθημά μας: ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Ταυτόχρονα εντείνουμε τις προσπάθειες για τον πανελλαδικό συντονισμό του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και τη δράση για να βάλουμε φραγμό και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πριν ακόμη ξεκινήσουν και να επιβάλλουμε τη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή η πρόταση που καταθέσαμε στους κατά τόπους Συντονισμούς Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς για πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 31 του Αυγούστου και πανελλαδική συνέλευση του κινήματος την ίδια μέρα. 
Ήδη έχουν ανταποκριθεί θετικά μια σειρά από Πρωτοβουλίες πόλεων και περιοχών (Λαμία, Καρδίτσα, Αγρίνιο, Πέλλα, Γιάννενα, Αργολίδα καθώς και Περιστέρι και Μεσόγεια από την Αττική) και έχουν δηλώσει τη συμφωνία και τη συμμετοχή τους ενώ στις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται απαντήσεις και από αρκετές ακόμη Πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα δε θα ξεκινήσουν και οι επαφές για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης.

Γιατί η Αλληλεγγύη, ο Συντονισμός κι ο Ανυποχώρητος Αγώνας 
είναι ο δρόμος για να σταματήσουμε την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας που προωθούν κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες, 
να βάλουμε ένα λιθαράκι για τη συνολική ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής,
να απαλλαγούμε από τη θηλιά του χρέους, της Ε.Ε. και του ευρώ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

1 σχόλιο:

  1. Ο κ Σολομώντα David, να πήρε ένα δάνειο για ένα δανειστή δανείου Τηλέφωνο κυρία Σενίκα Eatman που προσφέρουν ανεγερθεί ένα δάνειο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση και σήμερα σε μόλις λάβετε το δάνειο του λογαριασμού μου μέσα σε 5 ώρες χωρίς καμία καθυστέρηση οποιαδήποτε βίαιη Χρειάζεται μια επαφή δάνειο μετακινηθεί Έλεγχος Email sheniquaeatmanloancompany@gmail.com Μπορείτε να WhatsApp αριθμό +2348159768201, Πάρτε ένα δάνειο επειγόντως σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή