Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Αρπάζουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί...

Με 36 πλειστηριασμούς αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη (από 192 συνολικά σε όλη τη χώρα) γίνεται όλο και πιο βάρβαρη η επίθεση των αρπακτικών στη λαϊκή περιουσία. Διαμερίσματα, επαγγελματικοί χώροι, χωράφια και εξοχικά, μικρής αξίας και για μικρές οφειλές, βρίσκονται μεταξύ αυτών που τράπεζες και άλλα αρπακτικά επιδιώκουν ν' αρπάξουν, διαψεύδοντας για άλλη μια φορά την κυβερνητική προπαγάνδα για μεγαλοοφειλέτες. Με τους 291 πλειστηριασμούς δε της επόμενης εβδομάδας και τους 393 της τελευταίας εβδομάδας του Ιουλίου, φαίνεται πια να μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζών για τους 130.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2021 και την πιο μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς λαϊκού πλούτου στο κεφάλαιο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πλειστηριασμού που γίνεται την Τετάρτη 11 Ιουλίου (συμβολαιογράφος Νικ. Νικολάκης) στον οποίο τα αρπακτικά, μεγαλοξενοδόχοι της Χαλκιδικής αυτή τη φορά (Hotel ΛΑΓΟΜΑΝΔΡΑ) επιδιώκουν να αρπάξουν 4 μικρά χωράφια με ελαιόδεντρα στο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Όπως καταγγέλλει η 75χρονη Μαρία Λ. (και αποδεικνύεται με σχετικά έγγραφα), οι ξενοδόχοι αφού άρπαξαν με δόλο πριν από χρόνια το παρακείμενο στο ξενοδοχείο εξοχικό σπίτι της οικογένειάς της (το οποίο σήμερα εκμεταλλεύονται τουριστικά), θέλουν τώρα να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί (10.800 ευρώ!) και 4 μικρά χωράφια (800τ.μ. εως 2στρ.) που κληρονόμησε από τους γονείς της. Ταυτόχρονα έχουν βάλει στο μάτι και το μικρό σπίτι που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη καθώς και άλλο ένα κληρονομημένο από τους γονείς της παραλιακό οικόπεδο στο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Για να επιτελέσουν μάλιστα το απάνθρωπο σχέδιό τους, ξενοδόχοι, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, δεν διστάζουν να παραβιάσουν ακόμα και τις νομικές προβλέψεις και προθεσμίες. Και όλα αυτά για ένα "χρέος" που δημιουργήθηκε από τις δικαστικές διαμάχες για να μπορέσει η οικογένεια να πάρει πίσω το σπίτι που της άρπαξαν... Τα κέρδη τους πάνω από κάθε νόμο!

Η κ. Μαρία Λ. και ο οικονομικός μετανάστης στην Αγγλία γιος της ζητούν την αλληλεγγύη μας. Πολλοί άλλοι άνθρωποι του μόχθου που στο επόμενο διάστημα χάνουν το σπίτι ή όποια άλλη μικρή περιουσία που με κόπους μιας ζωής έχουν αποκτήσει, πρέπει να σπάσουν το "τείχος της ντροπής", να απευθυνθούν στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την αρπαγή, να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική!

Τετάρτη 11 Ιουλίου, 12.30μ.μ., Ερμού και Αριστοτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου