Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Φωτιές και τράπεζες μας κλέβουν τη ζωή...

Λύπη, οργή και αγανάκτηση για τους δεκάδες νεκρούς και τις καταστροφές από τις φωτιές στην Αττική. Οργή μα και προβληματισμός για την αξία που φαίνεται να δίνουν στη ζωή μας όλοι αυτοί που τις τύχες μας διαφεντεύουν. 

Τα κέρδη από τις εξορύξεις βωξίτη, η οικοπεδοποίηση των δασών, η εκμετάλλευση κάθε σπιθαμής γης για την αύξηση των κερδών των μεγάλων συμφερόντων, έρχονται δίπλα στην αποψίλωση και διάλυση των υπηρεσιών δασοπυρόσβεσης σε μέσα (αεροπλάνα και οχήματα) και ανθρώπινο δυναμικό λόγω των μνημονιακών μέτρων και της προτεραιότητας που δίνεται στις εξοπλιστικές/πολεμικές δαπάνες.

Η καταστροφή από τη φωτιά έρχεται να δέσει με την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες και τ' άλλα αρπακτικά. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι, παρά την τραγωδία, δεν αναστέλλονται οι 394 πλειστηριασμοί αυτής της εβδομάδας.

Είναι ανάγκη ζωής πια να ξεσηκωθούμε όλοι ενάντια σ' αυτή την πολιτική που με κάθε τρόπο μας κλέβει ότι με κόπους μιας ζωής έχουμε φτιάξει. την ίδια μας τη ζωή.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί τα σωματεία, τις συλλογικότητες, τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους της πόλης μας να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συνδράμουν με κάθε τρόπο τους πληγέντες της φωτιάς (είδη πρώτης ανάγκης π.χ. γάζες, Betadine, Fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντήρησης).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ενημέρωσης ενάντια στους πλειστηριασμούς 
και αλληλεγγύης στους πληγέντες της φωτιάς
την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, 1.00-3.00 μ.μ., Ερμού και Αριστοτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου