Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ένα σπίτι σώθηκε. Χιλιάδες άλλα κάθε μέρα όλο και πιο πολύ κινδυνεύουν... Να τους σταματήσουμε!


 Συνέλευση του 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τρίτη 18 Φλεβάρη, 
   7.00μ.μ., στην ΕΔΟΘ  

Την Τετάρτη 12 Φλεβάρη ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Θεσσαλονίκη ένας πλειστηριασμός που αφορούσε στο σπίτι της οικογένειας του πολιτικού πρόσφυγα κ. Λαοκράτη, που από τη στιγμή που επέστρεψε στην Ελλάδα, στη δεκαετία του '80, εργαζόταν για να το αποκτήσει. 
Το ακόμη χειρότερο είναι  ότι το συγκεκριμένο σπίτι κινδύνεψε να γίνει βορά της ALPHABANK (και του fund της) όχι λόγω χρεών του ίδιου του ιδιοκτήτη αλλά επειδή αυτός μπήκε εγγυητής στην αγορά με δάνειο ενός σπιτιού για την 5μελή οικογένεια του παιδιού του. 
Και το τραγελαφικό: ενώ, με μεγάλο αγώνα της οικογένειας, το σπίτι του οφειλέτη γιου του κ. Λαοκράτη (μάλλον) σώζεται, καθώς τα δικαστήρια αναγνωρίζουν την αδυναμία της χτυπημένης από μακροχρόνια ανεργία οικογένειας να πληρώσει τις δόσεις του δανείου, κινδύνευσε το σπίτι του εγγυητή που δεν χρωστούσε τίποτα στην  ALPHABANK!!!
Γιατί οι τράπεζες σε κάθε περίπτωση κάτι πρέπει να βγάλουν, όπως θα έλεγαν και ο "χρήσιμος ηλίθιος" του συστήματος Άδωνης Γεωργιάδης και οι λοιποί των κυβερνητικών επιτελείων. Καμιά σημασία δεν έχει ποιος και γιατί θα χάσει, αρκεί κέρδος για την τράπεζα να βγει!

Την Τετάρτη 12 του Φλεβάρη, το σπίτι του κ. Λαοκράτη σώθηκε! Χρειάστηκε γι αυτό η τεράστια προσπάθεια της οικογένειας κυρίως, αλλά και η προσφυγή στην αλληλεγγύη του κινήματος και τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καθώς και η θετική στάση ενός συμβολαιογράφου που όχι μόνο δεν είναι "κοράκι" αλλά εφαρμόζει όποιο νομοθετικό πλαίσιο απέμεινε για την προστασία του φτωχού δανειολήπτη. 
Δεκάδες κι εκατοντάδες ακόμη σπίτια μπορούν και πρέπει να σωθούν στο επόμενο διάστημα. Γιατί όσο πιο πολύ αποθρασύνεται το πολιτικό προσωπικό των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου και για "ατομική ευθύνη" αυτού που χάνει το σπίτι του μας μιλούν, τόσο πιο πολύ τη συλλογική οργάνωση και την ταξική αλληλεγγύη πρέπει να αποζητούμε, "να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται". Ειδικά τώρα που (αφού ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε διάπλατα την πόρτα της αρπαγής των λαϊκών σπιτιών και της περιουσίας από τις τράπεζες) η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται από την 1η Μάη να καταργήσει τα όποια ελάχιστα ίχνη προστασίας απέμειναν, η συλλογική δράση και η αντίσταση στη λαίλαπα των κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων γίνεται μονόδρομος!

Ας ξαναπιάσουμε το νήμα απ' τις ωραίες εκείνες Τετάρτες του 2016-2017, που η δίκη και αθώωση του μέλους του ΣΥ.Σ.Θ. Ηλία Σμήλιου μας ξαναθύμισε: Όχι μόνο "κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη" αλλά και "κανένας μόνος απέναντι στην κρίση"!!!

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη (7.00μ.μ., στην ΕΔΟΘ) στη Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ να συζητήσουμε: 
-τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται από κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών
-τις δυνατότητες και τους τρόπους επανεκκίνησης της δράσης με μαζικούς όρους της δράσης του ΣΥ.Σ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου