Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ούτε και σήμερα κανένας πλειστηριασμός στη Θεσ/νίκη! - Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ τη Δευτέρα 19/12

2,5 μήνες τώρα, 11 βδομάδες στη σειρά, κυβέρνηση-Ε.Ε.-τραπεζίτες, με τη συμβολή αστυνομίας και μεγαλοσυμβολαιογράφων, δεν μπορούν να εφαρμόσουν την πολιτική της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και κράτος, κανένας πλειστηριασμός δεν γίνεται στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης. 

Ούτε και σήμερα, παρά την παρουσία και την προκλητική για άλλη μια φορά στάση του "αρχικόρακα" της τράπεζας Πειραιώς στη Θεσ/νίκη, της προέδρου του τοπικού συλλόγου των Συμβολαιογράφων Μπιλίση-Χρουσαλά, δεν κατάφεραν ν' αρπάξουν (μεταξύ άλλων) ένα μικρό σπίτι σε μια από τις εργατικές συνοικίες της πόλης, στον Εύοσμο. Μάλιστα η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων και παρά την παρουσία περίπου 150-200 διαδηλωτών μέσα κι έξω από το Ειρηνοδικείο, επιχείρησε να ξεκινήσει τη διαδικασία, συναντώντας φυσικά την
έντονη αντίδραση, τη δυναμική και αποφασιστική στάση των διαδηλωτών, που όχι μόνο δεν της το επέτρεψαν αλλά και της δήλωσαν για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να καταφέρουν ν' αρπάξουν αυτή και οι εντολείς της λαϊκά σπίτια και περιουσία. 
Φτάνοντας δε στο άκρον άωτον της προκλητικότητας, ζήτησε (όπως συνηθίζει) την προστασία της αστυνομίας. Ποια; Αυτή που αποτελεί τον υπ' αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα σ' αυτή την πόλη, αυτή που (καλυμμένη πίσω από την ανωνυμία) ζητά τη δίωξη δύο μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης (και η εισαγγελία διατάσσει προκαταρκτική εξέταση!)...

'Ο,τι κι αν κάνουν όμως και η πρόεδρος και η αστυνομία κι οι δικαστές και το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζών να το ξέρουν καλά: όχι μόνο δεν μας τρομάζουν, όχι μόνο δεν μας σταματούν αλλά μας δυναμώνουν!

Την επόμενη Τετάρτη 21 του Δεκέμβρη (και κάθε Τετάρτη), στις 3.30μ.μ., θα είμαστε στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης, να χαλάσουμε τη γιορτή των αρπακτικών !

Και τη Δευτέρα 19 του Δεκέμβρη, στις 7μ.μ., στην ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51) σε νέα Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, συζητάμε και αποφασίζουμε τα επόμενα βήματά μας, για να βάλουμε οριστική ταφόπλακα στην πολιτική της αρπαγής της κατοικίας και περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων, της στέρησής τους από τα δικαιώματα στο ρεύμα-νερό-θέρμανση-περίθαλψη και κάθε κοινωνικό δικαίωμα. Στο δρόμο για την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα των μνημονίων και του χρέους, από τη θηλιά της Ε.Ε. και του ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου