Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Από τις Σκουριές ως τα Ειρηνοδικεία αγώνας για το δίκιο και την Ελευθερία



Ανακοίνωση Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για τη διαμαρτυρία στις Σκουριές την Τετάρτη 28/12:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Από τις Σκουριές ως τα Ειρηνοδικεία αγώνας για το δίκιο και την Ελευθερία

Οι εναγκαλισμοί του Γ. Σταθάκη με την Eldorado στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ήταν ένα σαφές μήνυμα ισχύος της Eldorado, σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος προφήτης για να καταλάβει το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της κοινωνίας της Χαλκιδικής, αλλά και της Θεσσαλονίκης, με στόχο την εξόρυξη χρυσού και τη μετατροπή του τόπου σε μεταλλευτική χαβούζα.
Συγχρόνως, ενώ η καταστροφή συνεχίζεται και οι κατασκευαστικές εργασίες δεν έχουν διακοπεί καθόλου, η παράνομη παρεμπόδιση από τα ΜΑΤ της προσπάθειας των κατοίκων να πλησιάσουν στους χώρους των εγκαταστάσεων της Eldorado, είναι το ελάχιστο προκλητική και καταδεικνύει το γεγονός ότι (όπως με τις προηγούμενες) και με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η αστυνομία λειτουργεί ως υπάλληλος της Eldorado και σε εντεταλμένη υπηρεσία διωγμού της κοινωνίας από τον τόπο της.
Οι διώξεις των αγωνιστών και οι πολιτικές καταδίκες με αναστολή, η ομηρία του κινήματος και της κοινωνίας της Χαλκιδικής και ταυτόχρονα οι "δωρεές" της Eldorado σε εξαγοράσιμες συνειδήσεις όπως του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.ά., συμπληρώνουν το τοπίο του ίδιου σάπιου πολιτικού συστήματος που χρόνια στέκεται απέναντι στις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Με το πρόσχημα της κρίσης, της φτώχειας που οι ίδιοι δημιουργούν, των μνημονιακών τους υποχρεώσεων προς τους συνεργάτες τους, τους «θεσμούς», για την εκποίηση της χώρας στα αρπαχτικά, επέλεξαν τη θυσία της κοινωνίας στον βωμό των κερδών τους. Με το πρόσχημα «επένδυση με κάθε κόστος», στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, με κόστος χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, χιλιάδες θέσεις εργασίας και μια ολοσχερή και αμετάκλητη, ανυπολόγιστου μεγέθους, περιβαλλοντική καταστροφή, ξεπλένουν την πολιτική τους βούληση για ολοκληρωτική παραχώρηση του τόπου στην Eldorado, ως σύγχρονοι Πιλάτοι…
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την συνέχεια...
Αγώνας μέχρι να φύγουν είναι ο μόνος δρόμος!

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής-Θεσσαλονίκης καλούν σε Διαμαρτυρία στις Σκουριές την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη

Συγκέντρωση στον κόμβο Μεγάλης Παναγίας στις 11π.μ.

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες στις Σκουριές!
Λευτεριά στον Κάκαβο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου