Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ στην ημερίδα της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"



Ηχηρή ήταν η παρουσία του Συντονισμού Συλλογικοτήτων στην ημερίδα-πρόκληση της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", η οποία διοργανώθηκε το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα"Αναπτυξιακή Σύμπραξη  Κράτους-Τραπεζών-Επιχειρηματιών" και τη συμμετοχή υπουργών και εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, της Ε.Ε., καθώς και ευρωπαϊκών τραπεζών και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Κι αυτά από μία εφημερίδα η οποία, ενώ χρηματοδοτήθηκε αδρά από το κράτος και τις τράπεζες, έχει απλήρωτους 11 μήνες τους εργαζόμενούς της, προχωρά σε νέες απολύσεις (αυτών που δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις ή έκαναν επίσχεση εργασίας) και απειλεί με μηνύσεις όσους συνδικαλιστές εργαζόμενους αντιστέκονται. 
Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων ήταν εκεί, μαζί με
αγωνιζόμενους εργαζόμενους και απολυμένους της «Μακεδονίας», μέλη συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων και κοινωνικών κινημάτων,, που έσπευσαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας και αγώνα. Μόνο που, σε μία κατά τα’ άλλα «ανοιχτή και δημόσια» εκδήλωση σε καιρούς… δημοκρατίας, οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικό κλοιό και απαγορεύσεις εισόδου.
Το όργιο αστυνομοκρατίας στη διάρκεια της ημερίδας δεν εμπόδισε τους συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους προσερχόμενους συμμετέχοντες στην εκδήλωση  και το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με το πανό του και συνθήματα όπως “Φιέστες, απολύσεις και απλήρωτη εργασία, να ποια είναι η 'Μακεδονία'” και "Κυβέρνηση-Ε.Ε.-κοράκια τραπεζίτες σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες" κ.ά.
Ο αυταρχισμός, οι στοχοποιήσεις, οι απειλές και οι εκδικητικές απολύσεις, δεν μπορούν να φιμώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας . Η εργοδοτική αυθαιρεσία, η τρομοκράτηση και η προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης στη «Μακεδονία» αποτελούν εργοδοτικό πείραμα και προοίμιο των νέων μνημονιακών απαιτήσεων τα τρόϊκας. Πλήττουν τον πυρήνα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας. Πλήττουν την ίδια την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και μας αφορούν ΟΛΟΥΣ.
Τραπεζίτες και αφεντικά θα μας βρουν απένταντί τους, με όπλα μας την αντίσταση και την αλληλεγγύη, σε κάθε διαμαρτυρόμενο εργαζόμενο, κάθε πληττόμενο κομμάτι της κοινωνίας, σε κάθε αγωνιζόμενο κίνημα.
Και την Τετάρτη 21 του Δεκέμβρη θα είμαστε όλοι, όπως κάθε Τετάρτη, στις 3:30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου