Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Συνέλευση των Κινημάτων στη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 20 Νοέμβρη

Ανοιχτό κάλεσμα σε Συνέλευση Αγώνα
Δευτέρα 20 Νοέμβρη, στις 7.00μμ, στην ΕΔΟΘ
Βρισκόμαστε σε μια νέα κρίσιμη φάση της παρατεταμένης εδώ και 8 χρόνια κρίσης, που πλήττει ανεπανόρθωτα τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία της χώρας.  Μπροστά μας έχουμε τη νέα διαπραγμάτευση για την 3η μνημονιακή αξιολόγηση, την αντεργατική προώθηση της αξιολόγησης δομών και εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο, τον (αντι)συνδικαλιστικό νόμο, τις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση με έμφαση στις αλλαγές στο Λύκειο (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ). Το νέο “Success Story” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΣΕΒ περιλαμβάνει και άλλα νέα μέτρα ενάντια στην δυνατότητα υπογραφής συλλογικών συμβάσεων, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας, επέκταση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Απέναντι σε αυτή τη μνημονιακή κι εγκληματική λαίλαπα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η συνεργασία των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων  ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται την επίθεση που και πάλι δεχόμαστε.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συζήτηση σε Συνέλευση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης κρίθηκε ότι χρειάζεται σταθερά και οργανωμένα να πραγματοποιηθεί και πάλι  μια πραγματικά ευρεία Συνέλευση Αγώνα ώστε να συντονίσουμε το βηματισμό μας με όσο περισσότερα εργατικά σωματεία, συντονισμούς, συνελεύσεις και συλλογικότητες γίνεται. Η Συνέλευση αυτή δεν προτείνεται να γίνει ως μια “πιο ευρεία συνέλευση του ΣΥ.Σ.Θ.” αλλά ως μια ισότιμα οργανωμένη Συνέλευση, με συνδιοργάνωση από όλα τα σωματεία, συλλογικότητες, επιτροπές αγώνα το επιθυμούν. 


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου