Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Άμεση αθώωση του Γιάννη Ν.


Όλη την οκταετία της κρίσης τα αγωνιζόμενα κομμάτια που βρέθηκαν στα πύρινα μέτωπα αντίστασης στις κυρίαρχες επιλογές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ έχουν βιώσει πολύπλευρα την κρατική καταστολή, την τρομοκρατία και την στοχοποίηση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει επάξια στο δρόμο του παροπλισμού του κινήματος και του αγωνιζόμενου λαού για να επιβάλλει την οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική συναίνεση.

Την Τετάρτη στις 29 του Νοέμβρη δικάζεται στο πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο σύντροφος Γιάννης Ν., μέλος του Συντονισμού Συλλογικότητων Θεσ/νίκης με προκλητικά στημένο κατηγορητήριο. Το δικαστήριο αποτελεί "συνέχεια" του δικαστηρίου ανηλίκων που κάθισε στο ειδώλιο του κατηγορούμενου τον αδερφό του Γιάννη, Μάριο (πριν από περίπου έναν και πλέον μήνα), μα δεν κατάφερε να τον καταδικάσει μετά από τις τραγικές αντιφάσεις των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας, την απόδειξη των πραγματικών γεγονότων (της καταχρηστικής και παράνομης σύλληψης και ξυλοδαρμού), την παρουσία δεκάδων συναγωνιστών, συμφοιτητών και αλληλέγγυων, οδηγώντας στην τελική του αθώωση.
Η υπόθεση αφορά στην στοχοποίηση και απρόκλητη επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που κατευθύνονταν προς το πανελλαδικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις την Παρασκευή 18/12/2015. Οι δύο συναγωνιστές συνελήφθησαν αναίτια, με τον Μάριο να  μεταφέρεται στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ άλλοι τρεις χτυπήθηκαν στο κεφάλι και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ στις πορείες, οι άγριοι και αναίτιοι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, μετά ή ακόμη και πριν την πραγμάτωση των  διαδηλώσεων, θέλει να κάμψει εν τη γενέσει του την αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές, το λαϊκό κίνημα και την αστείρευτη δυναμική του, που στα χρόνια του μνημονίου, της κοινωνικής καταστροφής και της οξυμένης καταστολής συνεχίζει στο δρόμο του αγώνα. Δηλώνουμε πως η στοχοποίηση και η επίθεση σε αγωνιστές δε θα περάσει και θα φροντίσει το λαϊκό κίνημα γι αυτό. Ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεκληρίζουν λαούς και τις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν μια ολόκληρη κοινωνία δεν τρομοκρατείται, δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται. Συνεχίζει μέχρι να δικαιωθεί!

Άμεση αθώωση του Γιάννη Ν.
Απόσυρση όλων των κατηγοριών
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9:30

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου