Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο κι αποφασισμένο λαό!

Σάββατο 4 Νοέμβρη

12.30μ.μ., Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

3.00μ.μ., Συνέλευση του κινήματος, στο Τ.Ε.Ε. (Νίκης 4-Σύνταγμα)

Εννιά χρόνια τώρα για την κοινωνική πλειοψηφία αυτού του τόπου κάθε μέρα φαίνεται χειρότερη από την προηγούμενη. Οι χιλιάδες απολύσεις και η ανεργία, η ελαστική και η απλήρωτη εργασία, οι συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, η επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών έχουν καταβαραθρώσει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στα όρια της εξαθλίωσης. Κι αυτοί οι ίδιοι, κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ, που με τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική τους οδήγησαν στη φτωχοποίηση την κοινωνική πλειοψηφία για να διασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, έρχονται να αρπάξουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία: το σπίτι μας, το μαγαζάκι του μικροεπαγγελματία ή το χωράφι του αγρότη…

Της Χαλιμάς τα παραμύθια: “Προστασία της λαϊκής κατοικίας”…

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδονται ασύστολα και στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Ήδη με το 3ο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που (μαζί με τη Ν.Δ. και άλλα μνημονιακά κόμματα) ψήφισαν το 2015, όχι μόνο δεν προστατεύεται η λαϊκή κατοικία και περιουσία, αλλά διευκολύνεται η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds, αφού καταργήθηκαν και οι όποιες ευεργετικές διατάξεις του ν. Κατσέλη κι έτσι σήμερα καμία διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Αντίθετα, με την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών των πλειστηριασμών, την πώληση των «κόκκινων» (ή και ενήμερων) δανείων  στα αρπακτικά funds, κάθε σπίτι και γενικά η λαϊκή περιουσία μπορεί πιο εύκολα να πέσει στα χέρια των αρπακτικών.
Τους τελευταίους δε μήνες, με την ψήφιση του 4ου μνημόνιου, το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την τροπολογία Κοντονή, εισάγει (ως παγκόσμια πρωτοτυπία) τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να ξεπεράσουν (όπως νομίζουν) τον “σκόπελο” του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και κυρίως για να κάνουν πιο εύκολη, γρήγορη και προσοδοφόρα (για τους τραπεζίτες) την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας. Παρά μάλιστα την κοινωνική κατακραυγή, παρά το ότι ακόμη και οι συμβολαιογράφοι (με αποφάσεις αποχής από όλους τους πλειστηριασμούς των 6 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας, κάτω από την πίεση του κινήματος), γεμάτος αλαζονεία ο υπουργός ανακοινώνει την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοέμβρη…

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

Ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα της πόλης, που αποτελείται από συνελεύσεις γειτονιάς, επιτροπές αγώνα, εργατικά σωματεία, κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, συλλόγους φοιτητών και συνταξιούχων και που σήμερα δίνει τη μάχη στο ειρηνοδικείο, ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και αύριο ενάντια σ’ όλα τα δεινά που η πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. έφεραν για την κοινωνική πλειοψηφία. Στηριγμένος στη δημοκρατία των συνελεύσεων κι απαλλαγμένος από κομματικούς εναγκαλισμούς, μίλησε από την αρχή για έναν ανυποχώρητο αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης, χωρίς ξεπουλήματα και διαπραγματεύσεις "για το μοίρασμα της φτώχειας μας". Κι ένας τέτοιος αγώνας φαίνεται ότι μπορεί να συσπειρώνει όλο και περισσότερους, καθέναν που θέλει να μετουσιώσει την οργή σε δράση για την ανατροπή, χωρίς αυταπάτες κι αναμονές, επίδοξους σωτήρες κι αναθέσεις.


ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ
ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 
ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 
ΜΠΟΡΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ!


Διεκδικούμε:
  • ·                     Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι, μαγαζί, οικόπεδο ή χωράφι σε χέρια τραπεζίτη,  κράτους ή funds. Νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και κράτος (εφορία – οργανισμούς – ταμεία – Δήμους) και της πώλησης των σχετικών δανείων σε funds.
  • ·                     Ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας. 
  • ·                     Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο (εφορία – οργανισμούς – ταμεία – Δήμους) και τις τράπεζες των μακροχρόνια ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ΑΜΕΑ και ευπαθών ομάδων, των μονογονεϊκών οικογενειών και όλων όσων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας. Κούρεμα των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών και των οφειλών στο Δημόσιο. Απαλλαγή τους από το δάνειο όταν έχει εξοφληθεί ήδη το κεφάλαιο. Μείωση των δόσεων και της συνολικής οφειλής ανάλογη της μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων μας στα χρόνια της κρίσης.
  • ·                     Κατάργηση του αντιλαϊκού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών και όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.  
  • ·                     Επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (από τα χιλιάδες άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). Λειτουργία στεγαστικής πίστης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και επαναλειτουργία του Ο.Ε.Κ. Η στέγη δικαίωμα όλων όσων ζουν σ’ αυτή τη χώρα!
  • ·                     Ενέργεια και νερό είναι κοινωνικά αγαθά για όλους - Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος, νερού και αερίου- Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου - Διακανονισμοί αποπληρωμής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη και διαγραφή χρεών των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και ευπαθών ομάδων
  • ·                     Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών (που ο λαός πλήρωσε την ανακεφαλαιοποίησή τους) και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και λειτουργία  με εργατικό–κοινωνικό έλεγχο και για τις λαϊκές ανάγκες.
  • ·                     Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας και της φοροληστείας του λαού. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • ·                     Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, των τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών» και τα μεγάλων εισοδημάτων. Να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.
Η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων συνδέεται άμεσα με τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, την απαλλαγή από τη “θηλειά” της Ε.Ε. και την έξοδο από την ευρωζώνη

Είμαστε ρεαλιστές. Επιδιώκουμε το αδύνατο! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς έχει απλωθεί πια σ’ όλη τη χώρα και παρά την κατασυκοφάντηση, τις συνεχείς διώξεις αγωνιστών και την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων που δέχεται, έχει στείλει «στα αζήτητα της ιστορίας» την κυβερνητική πολιτική για τους πλειστηριασμούς, μη επιτρέποντας τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι να αρπάξουν λαϊκά σπίτια και περιουσία.
Αυτό το ποτάμι που όλο και φουσκώνει στέλνει μήνυμα ξεκάθαρο: Είναι ανάγκη των καιρών το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα να περάσει σ' όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα κι επικίνδυνο για την πολιτική τους συνολικά να γίνει! Είτε μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος και νερού είτε μιλήσουμε για τα σχολεία και τα νοσοκομεία που διαλύονται είτε μιλήσουμε για τα λιμάνια, τις παραλίες και τα στρατόπεδα, τη δημόσια γη και τα αγαθά που ξεπουλιούνται είτε μιλήσουμε για τις απολύσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, η κοινωνική πλειοψηφία αυτής της χώρας έχει τη δική της ΤΙΝΑ: Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο ο συντονισμένος, αποφασιστικός, αδιαπραγμάτευτος, ανυποχώρητος αγώνας για κάθε ζήτημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά για την κατοχύρωση για όλους όσους ζουν σ' αυτή τη χώρα του δικαιώματος στη στέγη, την ενέργεια, το νερό, τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες και την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο, από τα μνημόνια, το χρέος, την Ε.Ε. και το ευρώ τους!

Αυτός ο αγώνας είναι σήμερα μονόδρομος,
είναι αυτός που τις μικρές και τη μεγάλη νίκη του μέλλοντός μας θα φέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου